“Život nam napravi prepreku, ali smo svi tu da je lakše zajedno prevaziđemo”

“Život nam napravi prepreku, ali smo svi tu da je lakše zajedno prevaziđemo”

Već deceniju vredno i naporno radimo, kako bismo olakšali i ulepšali živote što većeg broja dece i omladine, a ovoga puta možemo da se pohvalimo činjenicom da smo danas 30.7.2021. godine  u Pančevu uručili 58. pomagalo od samog pokretanja akcije!

Mnoštvo pređenih kilometara i sati sakupljanja, puno vrednih i požrtvovanih volontera i preko 550 tona plastičnih čepova, doveli su do toga da su iza nas 58 dečijih osmeha i usrećenih porodica i da smo uspeli da obradujemo i Anđelu Atanasov, koja nas je sa nestrpljenjem očekivala, kupovinom novih elektromotornih invalidskih kolica.

Za Anđelino pomagalo vredno su skupljali čepove svi građani Pančeva, kao i građani cele Srbije, ali i naše drage sugrađanke, Novosađanke Tijana Milojević i Nataša Ivančević, koje su u humanitarne svrhe vozile bicikle 442km, od Novog Sada do Zagreba, i time dale primer svima nama kako da budemo humani i čuvamo životnu sredinu!

”Čast nam je što smo upoznali porodicu Atanasov. Anđela je ostavila veliki utisak na sve nas. Život nam napravi prepreku, ali smo mi svi tu zajedno da je lakše prevaziđemo”, izjavila je predsednica udruženja ”Čepom do osmeha” Vanja Petković.

Anđela Atanasov je sada već dvadesetogodišnja devojka, uspešan student, koja boluje od spinalne mišićne atrofije i kolica kao pomagalo koristi od svoje 11.g. Elektromotorna kolica za osobe sa invaliditetom će Anđeli omogućiti da kvalitetnije i lakše obavlja svoje svakodnevne aktivnosti.

”Tek danas smo shvatile šta smo uspele našom vožnjom, koliko je to ustvari veliki uspeh. Uzbuđene smo, srećne i ponosne jer smo uticale na poboljšanje kvaliteta nečijeg života, konkretno sada Anđelinog”, izjavile su Nataša i Tijana.

Uručenju je prisustvovao Član Gradskog veća za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike Milenko Čučković koji je izrazio veliko zadovoljstvo što poznaje Anđelu i što je udruženje ”Čepom do osmeha”svojim aktivnostima dovelo do toga da je obezbeđeno šesto po redu pomagalo u Opštini Pančevo.

Naši dugogodišnji prijatelji ”dm drogeria markt”obezbedili su poklon pakete za Anđelinu porodicu. Hvala i kompaniji ”Fiscal Solutions” iz Novog Sada koji su donirali veći deo sredstava, za humanitarnu vožnju u cilju kupovine elektromotornih invalidskih kolica. Požrtvovanost i predanost naše koordinatorke za grad Pančevo, Borke Lazić Adžić, dovelo je do toga da naša akcija u ovom gradu uspešno živi.

Tags:


Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Translate »