Zaista je najveći blagoslov kad u životu možemo ulepšati nečiji mali svet, a on tebi darovati ljubav koja nema cenu!

Zaista je najveći blagoslov kad u životu možemo ulepšati nečiji mali svet, a on tebi darovati ljubav koja nema cenu!

U protekla dva dana uručili smo dva pomagala.

Uz pomoć svih vas koji sakupljate čepove i naših dugogodišnjih prijatelja, JVP “Vode Vojvodine”, uspeli smo da obezbedimo 67. i 68. pomagalo u okviru naše akcije “Čepom do osmeha”!

U utorak, 9.8.2022.g. u Nišu je uručen laptop Jakovu Mladenoviću, dečaku koji je usled 100% oštećenja retine slep od rođenja.
Laptop ima ugrađen specijalni softver za čitanje ekrana sa sintezom za srpski jezik. Od danas će Jakovu život biti lakši i lepši, jer mu se sada otvara novi svet pun raznih mogućnosti.

“Nama kao porodici posebno znači i oduševilo nas je to što postoje ljudi sa tako velikim srcem koju su se potrudili da se sve realizuje i dođe do našeg doma. Taj čin više od svega uliva nadu da mesto u drustvo ima svaka osoba bez obzira na mogućnosti”, Jakovljeva majka Jovana Mladenović je prepuna zahvalnosti.

U sredu, 10.8.2022.g. u Valjevu smo uručili terapeutski bicikl osmogodišnjoj devojčici Doroteji, koji će joj omogućiti da umnogome poboljša zdravlje, ojača donje ekstremitete i osnaži motorni sistem. Usto, pojačaće vizualnu i prostornu percepciju.

Devojčica Doroteja Perić boluje od cerebralne paralize i ima senzoneuralno oštećenje sluha, ali je vesela i radosna devojčica, naš borac koji voli da uči i da se druži sa svojim drugarima. Sve to će povećati socijalnu interakciju devojčice Doroteje sa njenim vršnjacima i osobama iz okoline i ulepšati joj svakodnevicu.

Dorotejina majka Marija Perić kaže: “Ne bacajte čepove, jer čep po čep i nečiji život postaće lep! Doroteji će ovakav bicikl puno značiti u uključivanje u svakodnevni život i kretanje. Podarili ste nam osmeh i veliku sreću, a posebno Doroteji. Učinili ste joj detinjstvo bezbrižnijim i srećnijim. Hvala Vam puno svima, srce nam je puno!”

Idemo dalje do sledećeg dečijeg osmeha!Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Translate »