Vanja Petković

Vanja Petković (devojačko Vinkov) rođena je u Somboru 27.04.1988. godine, od oca Adama i majke Katice. Detinjstvo provodi u svom rodnom Bačkom Monoštoru, gde završava osnovnu školu “22.oktobar”, a nakon toga upisuje srednju medicinsku školu “Dr Ružica Rip” u Somboru.

 

Osnovne akademske studije ekologije završila je na Departmanu za biologiju i ekologiju, a potom upisuje master studije analitičar zaštite životne sredine, na Deprtmanu za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine.

Ujedno od 2012. godine je predsednica udruženja “Čepom do osmeha”, koje se pored toga što ima ekološki karakter bavi i humanitarnim radom.

Danas je akcija “Čepom do osmeha” priznata kao najmasovnija i najbolja dugoročna volonterska akcija u regionu.

 

Koordinator je na mnogobrojnim projektima na temu smanjenja diskriminacije osoba sa invaliditetom, reciklaže i zaštite životne sredine, organizovanja okruglih stolova i diskusija.

Obezbeđivanje 62 pomagala za decu širom cele Srbije

Sakupljeno preko 500 tona plastičnih čepova

Pravljenje najvećeg mozaika od plastičnih čepova na svetu

Prvo kombinovano igralište za decu sa i bez smetnji u razvoju u Srbiji

Drugi stručni skup socijalno i ekološkog preduzetništva EKOSOP

Plan za budućnost je rad na programu Unapređenja zaštite životne sredine

Plan za budućnost je rad na programu Unapređenja zaštite životne sredine sa Pokrajinskom vladom Vojvodine i osnivanje Ekološko-edukativnog centra u kome bi se zaposlile osobe sa invaldiitetom.

Vanja je motivacioni govornik na mnogim konferencijama, debatama i skupovima, gde se posebno ističe TEDx konferencija, kao svetska konferencija čija misija podrazumeva širenje inspirativnih ideja, vidljiva i poznata u celom svetu.

Organizator je sajma pod nazivom “Grad humanosti” u kome udruženja, koja se bave socijalnim preduzetništvom, predstavljaju svoje proizvode i na taj način se podstiče njihova proizvodnja i održivost.

I za kraj ono najvažnije, majka troje dece, Ognjena, Simona i Petre.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Translate »