Uspešno realizovane ekološke radionice na Sajmu ekologije

Uspešno realizovane ekološke radionice na Sajmu ekologije

U okviru Sajma ekologije Udruženje “Čepom do osmeha” organizovalo je niz aktivnosti za decu na temu ekologije i zaštite životne sredine sa fokusom na primarnu separaciju otpada. Tokom trajanja Sajma, deca su imala mogućnost da prave mozaik od plastičnih čepova i učestvuju u različitim kreativnim radionicama, gde su se kroz igru upoznavala sa važnim terminima iz oblasti ekologije. Takođe, svoju kreativnost osnovci su mogli da iskažu kroz pravljenje igračaka i predmeta od reciklabilnog materijala.

Danas su na našim radionicama i u sklapanju mozaika učestvovali učenici drugog razreda OŠ “Branko Radičević” sa učiteljicama Monikom i Zoranom. Pored igračaka koje su sami napravili, “Brankovi osnovci” dobili su i poklone naših prijatelja iz kompanija: Dm drogeria markt, Payspot platna institucija, Univerzal d.o.o , Podunavlje AD i Minakva.

Naš štand na Sajmu posetio je gradonačenik Novog Sada, Miloš Vučević, koji je svojim prisustvom ukazao na to koliko je zaštita životne sredine bitna tema za sve nas. Svojim angažovanjem gradonačenik je od samog početka bio vetar u leđa za sve naše aktivnosti, koje doprinose povećanju ekološke svesti i promovisanju empatije i humanosti.

Događaj je svojim prisustvom uveličao i direktor Agencije za zaštitu životne sredine, Filip Radović, kome su deca u okviru radionica postavljala veoma zanimljiva pitanja na temu zagađenja vazduha, vode i zemljišta.

Takođe, kao podrška edukaciji posetili su nas prof. Aleksandra Tubić i doc dr Jelena Beljin, sa Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu. Predstavnica kompanije “Payspot”, Sonja Večei svojim prisustvom takođe je pružila podršku našim aktivnostima.

Izuzetno smo zadovoljni posećenošću našeg štanda. Sa ovogodišnjeg Sajma ekologije nosimo predivne utiske i radujemo se svim narednim.Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this