Skup ljubavi i tolerancije u Novom Sadu! – V Grad Humanosti

Skup ljubavi i tolerancije u Novom Sadu! – V Grad Humanosti

“Danas smo se okupili svi mi koji imamo isti cilj a to je unapređenje položaja osoba sa invaliditetom, mentalno nedovoljno razvijenim osobama i deci sa smetnjama u razvoju! Okupili smo se da se umrežimo, podržimo, razmenimo iskustva i u budućnosti sarađujemo na zajedničkim projektima”!, izjavila je predsednica udruženja “Čepom do osmeha”, Vanja Petković na ovogodišnjem tradicionalnom petom sajmu “Grad humanosti” na novosadskom Štrandu.

 

Ove godine se na sajmu okupilo više udruženja koja sarađuju sa Čepom do osmeha. Između ostalih, prisustvovali su: UG Sunce, UG Patrija, Humanitarna fondacija Prvi korak, Fondacija Tate novosađani, MNRO Bačka Palanka, UG Iz drugog ugla, pesnik Milorad Mika Petković, UG Ekologija i dete, UG Eko heroj.

Prisustvovalo je više od 400 posetilaca, volontera i sugrađana.

 

„Ovakvi susreti mnogo znače našoj deci. Inkluzija je ključ uspeha i boljeg života za sve nas“, zadovoljno je naglasila jedna od majki prisutne dece iz MNRO Bačka Palanka, Jaroslava Molnar.

Radionice za decu, sklapanje mozaika od plastičnih čepova i razne ekološke, edukativne društvene igre od reciklabilnih materijala, privuklo je pažnju velikog broja dece koja su krenula na Štrand. Naši najmlađi eko heroji su i  ovaj put simbolično nagrađeni bedževima, kanticama, majicama i slatkišima. Dok su roditelji, staratelji i drugi gosti obradovani poklonima kompanije dm Srbija i Loreal.

Projekat je podržan od strane Grada Novog Sada.Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Translate »