Potpisan memorandum o poslovno – tehničkoj saradnji između predstavnika Grada Subotice i Udruženja “Čepom do osmeha”

Potpisan memorandum o poslovno – tehničkoj saradnji između predstavnika Grada Subotice i Udruženja “Čepom do osmeha”

U prostorijama Gradske kuće grada Subotice 16. aprila potpisan je memorandum o poslovno – tehničkoj saradnji  između Humanitarno ekološke organizacije “Čepom do osmeha” i predstavnika Grada Subotice, gradonačelnika Bakić Stevana, u cilju podrške i međusobne saradnje.

Ovim memorandumom uspostavlja se međusobna saradnja na svim budućim aktivnostima, međusobnog promovisanja i unapređenja akcije, a samim tim poboljšanja položaja osoba sa invaliditetom i zaštite životne sredine. Zajedničkim delovanjem radiće se na povećanju solidarnosti i empatije kod svih građana Subotice, pa i šire, u oblasti zaštite životne sredine i osoba sa invaliditetom.

Takođe, na pomenutom događaju dogovorena je postavka brendiranih kutija za sakupljanje plastičnih čepova a ujedno i najava sklapanja mozaika od plastičnih čepova na većoj kvadraturi u odnosu na onu koja je sastavljena u Novom Sadu 2017. godine, 621m2, čime je oboren Ginisov rekord.

Tadašnji projekat ispratio je ceo region, a i zemlje celog sveta. Postavka mozaika bi bila organizovana na Svetski dan zaštite životne sredime 05.juna, u skladu sa svim epidemiološkim marama. Organizovanjem ovakve manifestacije želimo da pošaljemo poruku da je Subotica zajedno sa celom Srbijom zemlja empatije, podrške i solidarnosti spremna da se uzme u koštac sa problemima zaštite životne sredine koji su u celom svetu isti, jer vodimo rat sa prirodom koji ćemo sigurno izgubiti ukoliko se ne osvestimo.

Takođe deca sa smetnjama u razvoju se na ovaj način uključuju kao ravnopravni članovi društva i njihove potrebe prestaju da budu samo njihova briga, i time postaju briga svih nas.

Udruženi možemo mnogo a slogan Čepom do osmeha – Čep po čep i nečiji život postaje lep – dobija širinu i pravo značenje.

Mi smo spremni!Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Translate »