Održane 8 edukativne radionice u Sremskoj Mitrovici

Održane 8 edukativne radionice u Sremskoj Mitrovici

Humanitarno ekološka organizacija „Čepom do osmeha – Sremska Mitrovica“ u nekoliko obrazovnih ustanova u Sremskoj Mitrovici uspešno održao osam edukativnih radionica o zaštiti životne sredine, inkluziji i humanosti. Radionice su podržane od strane Gradske uprave Sremska Mitrovica i predstavljaju obrazovne aktivnosti za naše najmlađe o važnim društvenim pitanjima.

Pored edukativnih radionica, mališani su imali prilike i da se sjajno zabave praveći instrumente, igračke od reciklabilnog materijala i sklapajući mozaik od plastičnih čepova. Proveli smo divan dan! Posetili smo drugare u vrtiću “Bubamara, OŠ “Jovan Jovanović Zma”, OŠ “Boško Palkovljević Pinki” i zajedno sa decom iz ŠOSO ”Radivoj Popović” organizovali muzičku radionicu na terasi Turističke organizacije Sremska Mitrovica, gde su deca na kreativan način učila o muzičkim instrumentima iz prošlosti, kao i o tome kako od recikliranog materijala napraviti muzičke instrumente.

Kada su čuli da organizujemo radionice, pridružili su nam se i prijatelji iz udruženja građana “Autizam govori srcem”.

Udruženje “Čepom do osmeha-Sremska Mitrovica” se bavi sakupljanjem plastičnih čepova i od obezbeđenih sredstava kupuje pomagala za decu sa smetnjama u razvoju na nivou cele Srbije. U sklopu aktivnosti udruženja je i održavanje radionica za naše najmlađe sugrađane o pitanjima zaštite životne sredine, inkluziji, humanosti i toleranciji prema osobama sa invaliditetom.

Kroz naše radionice mališani upoznaju i drugare kojima smo do sada svi zajedničkim snagama, prikupljanjem plastičnih čepova, pomogli, upoznajemo ih sa osnovnim ekološkim pojmovima, principima zelene kupovine i kako pojedinac ipak svojim izborima i svakodnevnim ponašanjem direktno utiče na naš ekosistem, a ima mogućnost da ga unapredi.Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Translate »