Održana konferencija EKOSOP2022

Održana konferencija EKOSOP2022

Izuzetno nam je zadovoljstvo da Vas obavestimo da je u organizaciji Humanitarno-ekološke organizacije “Čepom do osmeha” u sredu, 14.12.2022.g. u hotelu Sheraton Novi Sad uspešno održana konferencija “EKOSOP 2022”, koja je podržana od Grada Novog Sada, Gradske uprave za privredu.

Ključni problem u oblasti životne sredine u Republici Srbiji poslednjih godina je nedovoljno međuinstitucionalna saradnja, i to pre svega između državnih organa, privrede i nevladinog sektora (organizacija civilnog društva). Pitanja zaštite životne sredine ne treba da budu teren za podele, već polje zajedničkog delovanja u kome svi težimo istom cilju, a to je čistija i zdravija Srbija za generacije koje dolaze, potreban nam je novi ekološki patriotizam.

Konkretne aktivnosti i mere se moraju odmah preduzeti kroz usvajanje Novosadske deklaracije razumevanja i potrebe zajedničkog delovanja za održiv, pametan i inkluzivan rast Srbije. Potpisnice Novosadske deklaracije, koja je potpisana na konferenciji, su: JP “Vojvodinašume”, poslovna asocijacija “Zeleni navigator zapadnog Balkana”, Prirodno matematički fakultet, odnosno Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, OPENS, SMART kolektiv, Udruženje studenata sa hendikepom, Centar za prirodne resurse “Natura”, humanitarna fondacija “Prvi korak” i humanitarno ekološka organizacija “Čepom do osmeha”, čime su se obavezale da zajedničkim naporima budu tranfer znanja i rade na unapređenju dijaloga i pitanja zaštite životne sredine.

Organizacija se potrudila da i ove godine obraduje prisutne emotivnom dodelom pomagala desetogodišnjem Lazaru Živkoviću iz Niša.

Naime, uz pomoć prijatelja organizacije JP “Vojvodinašume” i Recan Fondacije, kroz projekat “Svaka limenka se računa”, sakupljen je potreban iznos za 69. pomagalo naše akcije, elektromotorna invalidska kolica.

Tags:


Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Translate »