Održan “EKO karavan” povodom Svetskog dana zaštite životne sredine

Održan “EKO karavan” povodom Svetskog dana zaštite životne sredine

Povodom obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine (5. juna), udruženje „Čepom do osmeha“ uz podršku JKP „Čistoća“ i JKP „Tržnica“ je organizovalo „EKO karavan“ na teritoriji grada Novog Sada.

“U nameri da očistimo naš grad, odnosno smanjimo količinu otpada, edukujemo i anketiramo građane na temu tretiranja otpada, primarne separacije i reciklaže, na šest lokacija u gradu su bile postavljene kante za razvrstavanje otpada.

Takođe, tokom celog dana, ispred Mesne zajednice Adice (Sime Šolaje 2A) i na uglu Puškinove i ulice Doža Đerđa, su postavljeni i kontejneri za odlaganje kabastog otpada. Ovim akcijama dobili smo pozitivu reakciju građana, da je velika potreba postavke ovakvih ekoloških ostrva na više lokacija u gradu, jer se svakim danom sve više susrećamo sa velikom količinom smeća na ulicama, koje je moguće usmeriti i iskoristiti na pravi način.

Samo tokom trajanja EKO karavana (5. juna) sakupljeno je – 82kg PET ambalaže, 60kg papira i kartona, 45kg limenki i 190kg stakla.

“Problemi zaštitne životne sredine su svuda isti, na nama je da odlučimo da želimo bolje okruženje, da želimo sami da damo svoj lični doprinos zaštiti životne sredine, prirodi koja nas okružuje. Budi primer sebi i drugima i kreni od malih, ali i te kako značajnih stvari, edukuj se, poseti nas i kreni da odvajaš otpad”, poručila je master analitičar zaštitne životne sredine i predsednica udruženja, Vanja Petković.

“Pozivamo sve građane da odvoje nekoliko minuta i popune anketu, koja se nalazi na sledećem LINKU, a koja ima za cilj uključivanje građana u sva ekološka pitanja i rešavanje problema na temu zaštite životne sredine”,

Tags:


Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Translate »