O NAMA

Udruženje “Čepom do osmeha”

uspešno sprovodi akciju sakupljanja plastičnih čepova kako bi osnažili i pružili podršku pojedincima i porodicama osoba sa invaliditetom, odvajanjem plastičnih čepova čime unapređujemo sistem odvajanja čvrstog otpada u Srbiji i omogućavamo im lakše funkcionisanje u svakodnevnom životu.

Akcija „Čepom do osmeha“ je pokrenuta u decembru 2012. godine, kada je nekolicina ljudi odlučila da podrži ovaj poduhvat, razumejući značaj ovog pionirskog rada. Danas, je ovo najmasovnija akcija u Srbiji i regionu, koja okuplja preko 2000 aktivnih volontera. Akcijom “Čepom do osmeha” do sada sakupljeno je preko 550 tona plastičnih čepova.

m

Princip projekta je jednostavan, a pokazao se kao izuzetno efikasan.

 

Želimo da osnažimo i pružimo podršku pojedincima i porodicama osoba sa invaliditetom, odvajanjem plastičnih čepova čime unapređujemo sistem odvajanja čvrstog otpada u Srbiji.

Potrebno je prikupiti čvrste plastične čepove, npr. od mleka, jogurta, majoneza, kečapa, flomastera, lekova koji imaju plastični čep, sokova, vode, piva, sredstava za kućnu i ličnu higijenu (deterdženti, paste za zube, šamponi, dezodoransi, kreme za ruke, omekšivači, balzami, tečnosti za sudove…). Sakupljene količine plastičnih čepova se odvoze u reciklažni centar, a prikupljena sredstva se koriste u humanitarne svrhe. Konkretno, akcija je stavila akcenat na decu sa invaliditetom ili nekom smetnjom u razvoju, kako bi im se omogućilo lakše funkcionisanje u svakodnevnom životu i obrazovanju.

Glavna karika ove akcije jeste BeX kurirska služba koja iz udaljenijih mesta donosi čepove do nas bez novčane nadoknade.
Kompanija dm-drogerie markt u svojim filijalama ima postavljene specijalno izrađene kutije u koje građani svakodnevno mogu da donose čepove.
Kompanija NIS ima postavljene kutije u svim poslovnim centrima širom Srbije.
Podršku imamo i od platne institucije PaySpot, koja nam je pružila podršku da zaposlimo nekoliko osoba sa invaliditetom.
Pored mnogih kompanija, akciju podržavaju i brojne institucije. Svoje humano srce pokazali su vrtići, škole, fakulteti, firme, sportski centri, Vi pojedinci…

favicon cepko

Kome smo pomogli:

56. pomagalo
56. pomagalo

Mateja Guran

Mateja Guran

55. pomagalo
55. pomagalo

53. pomagalo
53. pomagalo

Nis
Nis

25. pomagalo
25. pomagalo

20. pomagalo
20. pomagalo

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this