O NAMA

Udruženje “Čepom do osmeha”

uspešno sprovodi akciju sakupljanja plastičnih čepova kako bi osnažili i pružili podršku pojedincima i porodicama osoba sa invaliditetom, odvajanjem plastičnih čepova čime unapređujemo sistem odvajanja čvrstog otpada u Srbiji i omogućavamo im lakše funkcionisanje u svakodnevnom životu.

Akcija „Čepom do osmeha“ je pokrenuta u decembru 2012. godine, kada je nekolicina ljudi odlučila da podrži ovaj poduhvat, razumejući značaj ovog pionirskog rada. Danas, je ovo najmasovnija akcija u Srbiji i regionu, koja okuplja preko 2000 aktivnih volontera. Akcijom “Čepom do osmeha” do sada sakupljeno je preko 700 tona plastičnih čepova.

m

Princip projekta je jednostavan, a pokazao se kao izuzetno efikasan.

 

Želimo da osnažimo i pružimo podršku pojedincima i porodicama osoba sa invaliditetom, odvajanjem plastičnih čepova čime unapređujemo sistem odvajanja čvrstog otpada u Srbiji.

Potrebno je prikupiti čvrste plastične čepove, npr. od mleka, jogurta, majoneza, kečapa, flomastera, lekova koji imaju plastični čep, sokova, vode, piva, sredstava za kućnu i ličnu higijenu (deterdženti, paste za zube, šamponi, dezodoransi, kreme za ruke, omekšivači, balzami, tečnosti za sudove…). Sakupljene količine plastičnih čepova se odvoze u reciklažni centar, a prikupljena sredstva se koriste u humanitarne svrhe. Konkretno, akcija je stavila akcenat na decu sa invaliditetom ili nekom smetnjom u razvoju, kako bi im se omogućilo lakše funkcionisanje u svakodnevnom životu i obrazovanju.

Glavna karika ove akcije jeste BeX kurirska služba koja iz udaljenijih mesta donosi čepove do nas bez novčane nadoknade.
Kompanija dm-drogerie markt u svojim filijalama ima postavljene specijalno izrađene kutije u koje građani svakodnevno mogu da donose čepove.
Kompanija NIS ima postavljene kutije u svim poslovnim centrima širom Srbije.
Podršku imamo i od platne institucije PaySpot, koja nam je pružila podršku da zaposlimo nekoliko osoba sa invaliditetom.
Pored mnogih kompanija, akciju podržavaju i brojne institucije. Svoje humano srce pokazali su vrtići, škole, fakulteti, firme, sportski centri, Vi pojedinci…

favicon cepko

Kome smo pomogli:

Jakov i borisa
Jakov i borisa

Sajt2
Sajt2

Anja Katava 6
Anja Katava 6

_DSC2542
_DSC2542

Dodela 5
Dodela 5

56. pomagalo
56. pomagalo

Mateja Guran

Mateja Guran

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this