MOJA PRIČA: Radovan Laćarak – U volonterskim vodama sam od detinjstva

MOJA PRIČA: Radovan Laćarak – U volonterskim vodama sam od detinjstva

Sve lepe trenutke udruženja „Čepom do osmeha“ u prvi plan, odnosno na sajt ili društvene mreže, za vas u poslednjih godinu dana izdvaja naš kolega Raša.

Volontiranje je moja velika ljubav od malena. Volim rad sa bojama i efektima, a svaka od tih boja za mene ima posebnu simboliku. Na primer, plava me asocira na slobodu, zelena na proleće, rađanje i mladost, a narandžasta na harmoniju. Rad na vizualima za „Čepom od osmeha“ sa sobom nosi ne samo osećaj da sam stvorio nešto novo i kreativno, već i odgovornost da sve što činimo ili obeležavamo predstavim na pravi način.

Poslati pravu poruku nepoznatim ljudima podjednako je važno kao i razumevanje i dogovaranje sa kolegama, tako da svi deo vremena svakodnevno izdvajamo na sastanke, objašnjava Raša.

Tada osluškujem dnevne planove za rad u udruženju i na terenu,  kako bih pripremio sve neophodno za sajt, fejsbuk i instagram. Šta god da radim vodim se idejom da slikom i tonom podstaknem što više ljudi na humanost i razmišljanje o zaštiti životne sredine. Tako razmišljaju i moje kolege, mislim da je i zbog toga „Čepom do osmeha“ posebna organizacija.

Sećanja s dodele pomagala na kojoj je prvi put prisustvovao vode nas u Šabac, gde je Rašin zadatak bio da fotografiše i snima događaj. Kaže da je pred put imao pomešane emocije, prvenstveno osećaj odgovornosti i treme kako će se sve odvijati.

Nikad ranije nisam prisustvovao sličnoj situaciji, ali bilo šta što sam zamislio kako bi to moglo izgledati ne može da se uporedi sa stvarnim susretom sa detetom, ljudima koji su se okupili da nas dočekaju, emocijama i osećajem ponosa koji vas obuzmu, jer ste deo cele priče. To mi je zasigurno doživotna uspomena, ističe Raša.

Naš volonter kaže, da ne sme postojati izgovor za odustajanje od pomaganja drugima, jer i on uporedo studira i angažuje se udruženju. Za sve sadašnje i buduće volontere udruženja „Čepom do osmeha“, kao i za ljude koji donose čepove, njegova poruka je: „Pomoći, izmamiti osmeh je svrha svih nas“.Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Translate »