Mladi u centru: “Odgovornost pokaži, planetu osnaži!

Mladi u centru: “Odgovornost pokaži, planetu osnaži!

U saradnji sa OPENS – Omladinska prestonica Evrope Novi Sad u okviru projekta „Mladi u centru“ organizovali smo niz aktivnosti pod nazivom „Odgovornost pokaži, planetu osnaži!“.

U cilju informisanja i edukacije mladih na teme zaštite životne sredine održali smo radionice, ekokaravan i okrugli sto i tako pružili informacije mladima o svakodnevnim aktivnostima primarne separacije otpada i reciklaže sa jasnim uputstvima kako svako od nas može doprineti u borbi protiv klimatskih promena.

Nacionalna strategija za mlade 2015-2025. podrazumeva unapređenje aktivnog učešća mladih u društvu. Srednjoškolci i studenti su pravi dokaz koliko je bitna edukacija mladih na navedene teme. Oni su naša budućnost, voljna da učini sve što je potrebno za zaštitu životne sredine. Nekoliko učenika se prijavilo da volontira u humanitarnoj akciji Čepom do osmeha. Žele aktivno da učestvuju u zaštiti životne sredine i žele da pomognu !

Ekološku radionice smo održali u odeljenjima nekoliko srednjih škola u Novom Sadu: u Gimnaziji “Jovan Jovanović Zmaj”, Gimnaziji “Svetozar Marković”, saobraćajnoj školi „Pinki“, ekonomskoj školi „Svetozar Miletić“, kao i sistemom učenja na daljinu studentima na master i doktorskim studijama sa Departmanu za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine – PMF Novi Sad

Kao pratilac ekoloških radionica i svih naših aktivnosti, ekokaravan je pružio mogućnost da i ostali građani, pored đaka, studenata i profesora, donesu sortiran otpad na reciklažu. Time je uspešno uklonjeno tri tone ambalažnopg otpada iz prirode.

Učešćem u okruglom stolu stručni tim ekologa preneo je predstavnicima organizacija civilnog društva iz oblasti zaštite životne sredine aktuelna znanja iz oblasti, kao i veću mogućnost upoznavanja i umrežavanja.

Kao i uvek u susretu sa mladima, naišli smo na veliko interesovanje.

Mladi žele aktivno da učestvuju u zaštiti životne sredine i žele da pomognu!Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this