Dodela pomagala – Mateja Guran

Dodela pomagala – Mateja Guran

Već deceniju vredno i naporno radimo, kako bi olakšali i ulepšali živote što većeg broja dece i omladine, a ovoga puta možemo da se pohvalimo činjenicom da smo danas 29.04.2021. uručili pomagalo u Pančevu, tačnije 56. pomagalo od samog pokretanja akcije! Dodela je upriličena u OŠ „Sveti Sava“ u Pančevu.

Mnoštvo pređenih kilometara i sati sakupljanja, puno vrednih i požrtvovanih volontera i 500 tona plastičnih čepova, doveli su do toga da su iza nas 56 dečijih osmeha i usrećenih porodica.

Mateja Guran je dvanaestogodišnji dečak koji je rođen sa optičkom neuropatijom, što mu onemogućava da vidi, raspoznaje samo svetlost i tamu. Zbog toga smo odlučili da mu dodelimo tastaturu sa Brajevom azbukom Focus 40 Blue, koja će mu omogućiti upotrebu računara i pristup današnjoj tehnologiji. Na ovaj način Mateja će imati priliku da napreduje kako u svakodnevnom životu, tako i u obrazovanju.

Za ovo pomagalo vredno su sakupljali čepove svi građani Pančeva, kao i građani cele Srbije. Još jedno iznenađenje upriličeno je za Mateju, pored tastature dobio je i tablet od svoje matične škole OŠ “Sveti Sava” iz Pančeva. Veliku podršku u vidu donacije za kupovinu pomagala pružilo nam je JKP „Tržnica“ Novi Sad.

Naši dugogodišnji prijatelji „Podunavlje“, „dm drogerie markt“ i „Loreal“ obezbedili su poklon pakete za Matejinu porodicu. Neizostavno je pomenuti požrtvovanost i predanost naše koordinatorke iz Pančeva, Borke Lazić Adžić, koja daje sve od sebe da akcija „Čepom do osmeha“ živi, kao i svi koordinatori širom Srbije.

Današnje uručenje uveličala je i svojim prisustvom zamenica pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Joland Korora, koja je izjavila: „Kada krenete od jednog čepa i dostignete 56 pomagla, 56 osmeha, sreće, ljubavi i svega ostalog. Zaista velika stvar, ako se ujedinimo možemoi mnogo toga da uradimo, i zaista treba da mislimo nadruge i ne smemo da dozvolimo da nas se ne tiče tuđa sudbina, da nas se ne tiče čovek pored nas, a to nam zaista nedostaje. Nedostaje nam empatija zato svi ovde prisutni dragi, draga školo, predstavnici školepredstavnici grada Pančeva, „Čepom do osmeha“, roditelji i mediji veliko hvala i srećna sam što dajemo šansu ovoj Planeti da živi dalje i da ne odustajemo od velikih dela“.

„Hvala Mateja što smo te danas upoznali, i što si ti deo naše porodice „Čepom do osmeha“, što ćemo zajedno nastaviti, još jače i još bolje. Za ovo pomagalo zalužni su svi građani Srbije, svaki pojedinac koji sakuplja plastične čepove je zaslužan što će od danas Mateji svakodnevnica biti lepša i lakša“– izjavila je predsednica udruženja „Čepom do osmeha“ Vanja Petković.

Humanitarno ekološka organizacija „Čepom do osmeha“ iz Novog Sada, se bavi sakupljanjem plastičnih čepova. Sredstva dobijena od reciklaže usmeravamo na kupovinu pomagala deci i mladimsa invaliditetom.

 Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Translate »