Letnja igra “EKO heroju je uvek na pameti briga o našoj planeti!”

 

O igri

Tim Čepom do osmeha vas poziva da učestvujete u našoj letnjoj igri „Eko heroju je uvek na pameti briga o našoj planeti!“. Pokažimo deci da ne moramo sve da bacamo.

Reciklabilni materijali mogu da se iskoriste još nekoliko puta, samo je potrebno da damo priliku mašti i kreativnosti da nađu način.

Zadatak igre je da u timu napravite igračku od reciklabilnog materijala. Eko heroj (dete predškolskog ili školskog uzrasta) pravi igračku, a vi beležite njegov trud i rad video snimkom.

 

Nagrade

Kao i uvek, spremili smo zanimljive nagrade za sve Eko heroje. Nema takmičenja, igramo se i družimo!

Leto je, igramo se i uživamo, ali nek` nam je uvek na pameti – briga o našoj planeti!


Uputstvo u 3 koraka

 1. U timu odabirate reciklabilne materijale iz svog domaćinstva i Eko heroj pravi igračku. Za sastavljanje delova možete koristiti: lepilo, vunicu, selotejp, drvo, kanap i sl.
 2. Snimate Eko heroja koji u snimku ne dužem od dva minuta:
  – predstavlja ime tima,
  – objašnjava šta je koristio od reciklabilnih materijala,
  – opisuje sam proces izrade i
  – šta predstavlja predmet.
 3. Vaše video snimke šaljite na imejl: cepomdoosmeha@gmail.com do 20.septembra 2021. sa naslovom „Eko heroju je uvek na pameti briga o našoj planeti!“.


Dajte ime svom timu (npr. Tim pčelica, Magični tim, Eko tim… ). Dete ne mora da se predstavlja u snimku, već da kaže ime tima i mi ćemo snimke objavljivati pod tim nazivom.

Uz video snimak potrebno je poslati sledeće podatke: ime tima, ime i prezime Eko heroja i njegovog zamenika, grad ili mesto odakle nam se javljate i kratak opis predmeta koji je napravljen i snimljen (1-3 rečenice).

 

25. septembra ćemo objaviti video snimke na društvenim mrežama akcije Čepom do osmeha i dodeliti nagrade svim Eko herojima koji su praveći igračku od reciklabilnog materijala učestvovali u letnjoj igri „Eko heroju je uvek na pameti briga o našoj planeti!“.

 

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Translate »