Dodeljeno 64. pomagalo!

Dodeljeno 64. pomagalo!

Udruženje “Čepom do osmeha” širenjem i jačanjem svesti o zaštiti životne sredine i ukazivanjem na važnosti empatije i solidarnosti prema deci sa smetnjama u razvoju  opravdalo je još jednom nagradu za najbolju dugoročnu akciju u Srbiji. Uspevamo da menjamo navike i unapređujemo okruženje svakog pojedinca, porodice, zajednice u kojoj delujemo, a to je okruženje cele Republike Srbije. Stečeno poverenje koje gradimo godinama pomaže nam da uspemo zajedno. Stoga Vam sa ponosom saopštavamo da smo danas uručili 64.pomagala, 64. dečiji osmeh!

Dodela je održana 1.3.2022 u 13č. u prostorijama Poljoprivredne škole sa domom učenika u Futogu, gde su svojim prisustvom uveličali događaj direktor škole, Dušan Gagić, načelnik Gradske uprave za obrazovanje, Radovan Kovačević i članica Gradske uprave za obrazovanje, Dina Vučinić.

Devojčica Anja Katava boluje od cerebralne paralize i dete je sa smetnjama u razvoju, ali vesela i radosna devojčica, koja se bori i voli da uči i da se druži sa svojim drugarima.

Anji smo obezbedili preporučeni komplet asistivne tehnologije – tačskrin ekran i laptop sa adekvatnim softverskim aplikacijama za bogaćenje pojmovnog rečnika i učenje slova Boardmaker i ABC Maestro, koji će joj mnogo pomoći u svakodnevnim aktivnostima. Uz komplet, kompanija  “At-tech” iz Novog Sada uključila se u događaj i donirala za Anju specijalnu tastaturu. Iako je Anja učenica srednje škole, želi i dalje da se obrazuje i napreduje i takva tehnologija će joj uvelike pomoći.

“Divim se Vanji i Boriši koji vode Udruženje. Za ovo pomagalo bilo je potrebno čak šest tona čepova, što pokazuje kako svi zajedno možemo da pomognemo mnogoj deci. Danas smo tu sa Anjom koja je, uprkos svemu, htela da se dodatno obrazuje, da stiče nova znanja i nije dozvolila da je išta ometa na njenom putu. Svi zajedno ćemo se truditi da je podržimo u školovanju. Grad Novi Sad na godišnjem nivou ulaže u obrazovanje preko šest milijardi dinara, ali osim ulaganja u infrastrukturu zajedno treba da promovišemo prave vrednosti i da sledimo primer Udruženja „Čepom do osmeha“. Grad će uvek biti partner u ovako važnim humanitarnim projektima i podržaće programe sticanja znanja i razvijanja empatije, jer krajnji cilj je da svi budemo dobri ljudi – istakla je Dina Vučinić.

Predsednica Udruženja Vanja Petković zahvalila se članici Gradskog veća na prisustvu jer time, kako je rekla, Grad pokazuje da je briga o svoj deci, o obrazovanju naših najmlađih važna obaveza svih.

Grad Novi Sad je uz nas od samog početka. Naše udruženje je pokretač promena, a ovo zaista vredno pomagalo, uspeli smo da obezbedimo, delom od čepova, delom zahvaljujući jednoj gospođi koja je želela da ostane anonimna, a koja je htela da pomogne bilo kojem detetu. Mi smo odlučili da to bude Anja. Hvala svima koji sakupljaju čepove, jer zajedno možemo mnogo, kao što i kaže slogan „Čep po čep i nečiji život postaje lep“. Objedinili smo humanitarni rad i zaštitu životne sredine i smatramo da postoji velika potreba za edukacijom mladih. Nastojimo da učimo naše najmlađe kako da vode računa o prirodi i da razviju solidarnost prema deci sa smetnjama u razvoju. Kroz naše radionice prošlo je preko 60000 mališana samo za vreme pandemije korona virusa – naglasila je Vanja Petković.

Zajedničkim snagama svih nas, kao najbolja dugoročna akcija u Srbiji, Pokretači promena, do sada smo sakupili više od 600t plastičnih čepova. Godinama vredno radimo na ekološkom obrazovanju dece i građana Republike Srbije na zajedničkom putu očuvanja naše životne sredine, ali i brizi o našim najdražima, našoj deci kojoj je potrebna pomoć. Edukacija, obrazovanje i širenje ekološke svesti, ali i širenje empatije prema deci sa smetnjama u razvoju je izuzetno važno.Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Translate »