Dodeljena je Virtus15, nagrada za individualnu filantropiju Srbije!

Zahvaljujući angažovanju i koordinaciji Vanje Petković, predsednice udruženja „Čepom do osmeha“ iz Novog Sada, tokom 2021.g. sakupljeno je više od 100 tona plastičnih čepova i dodeljeno šest namenskih pomagala za decu sa invaliditetom među kojima su elektromotorna invalidska kolica, električni tricikl, tastatura sa Brajevim pismom, kao i mnoga druga sredstva za učenje. Posredstvom delovanja udruženja „Čepom do osmeha“ otvoreno je kombinovano igralište za decu sa i decu bez teškoća u razvoju, pristupačno i prilagođeno svoj deci u Pivnicama pri opštini Bačka Palanka.

Vanjini napori obuhvataju prenošenje znanja, mobilisanje i koordinisanje volontera koji učestvuju u humanitarno ekološkoj akciji na teritoriji čitave Srbije. Vanja je često angažovana i u slobodno vreme, s obzirom na to da je „Čepom do osmeha“ njen način života, a ne neki trenutni projekat. Njen dosadašnji volonterski doprinos broji preko 1500 sati.

Prilikom dodele Virtus nagrade za individualnu filantopiju za 2021.godinu Vanja je istakla:
„Veoma sam zahvalna što sam dobitnica ove veoma značajne nagrade, kako za mene, tako i za ceo moj tim, koji zajedno sa mnom stvara i uspeva. Kao diplomirani ekolog, master analitičar za zaštitu životne sredine i predsednica udruženja „Čepom do osmeha“, što je najbolja dugoročna volonterska akcija na nivou cele Srbije, pa i šire, i kao majka troje dece, smatram da je edukacija o empatiji i solidarnosti prema osobama sa invaliditetom i empatija i solidarnost prema našoj životnoj sredini važna i jedan osnov pre svega za našu decu čime god u budućnosti da se bave. „Čepom do osmeha“ nije samo jedan projekat, „Čepom do osmeha“ živim i nastaviću ovim da se bavim. Ova nagrada je dokaz da sam na dobrom putu. Hvala Vam još jednom!

Trag fondacija po petnaesti put dodeljuje VIRTUS nagradu za filantropiju, uz podršku Evropske unije i Balkanskog fonda za demokratiju. Ova nagrada predstavlja referentno mesto za sve koji ulažu u opšte dobro i dodeljuje se sa ciljem da promoviše i stimuliše filantropiju u Srbiji.

Nezavisni žiri VIRTUS nagrade koji čine Galjina Ognjanov (Ekonomski fakultet u Beogradu), Jelena Bulatović (Srpska asocijacija menadžera), Maja Vidaković (Alliance International Media), Radojka Nikolić (NIRA Press) i Sonja Dragojević (New Startegy), odlučio je da Nagradu za individualnu filantropiju dodeli našoj predsednici udruženja Vanji Petković.

Autor fotografija: Nemanja Mišćević/Trag fondacija

Pročitajte najnovije vesti

Podržano od: Gradske uprave za dečiju i socijalnu zaštitu

Godina održavanja: 2018.

Podržano od: Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Godina održavanja: 2018.
Mesto održavanja: Tržni centar BIG Novi Sad.

Podržano od: Gradske uprave za privredu

Godina održavanja: 2018.

Podržano od: Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Godina održavanja: 2018.
[give_form id="597"]