Dan planete Zemlje 22.04.2023

Dan planete Zemlje

Dan planete Zemlje 22.04.2023

Na Gradskom trgu u Subotici obeležen Dan planete Zemlje u organizaciji Udruženja “Zeleni Subotice”.

Najmlađi sugrađani o ekologiji i značaju očuvanja životne sredine učili su na najbolji mogući način – kroz igru. Đaci subotičkih osnovnih škola “10 Oktobar” i “Jovan Mikić”, specijalne osnovne i srednje škole “dr Svetomir Bojanin” i specijalne škole “Dositej Obradović”  su, između ostalog, crtali i prezentovali radove na temu zaštite planete Zemlje, dok su mališani iz PU “Naša radost” učestvovali u maskenbalu.

Na Gradskom trgu Subotice u subotu su sugrađani imali priliku da vide mozaik u obliku znaka za reciklažu izađen od plastičnih čepova.

– Čepove za izradu velikog znaka za reciklažu sakupljali smo od Subotičana, a po završetku obeležavanja Dana planete Zemlje oni su donirani humanitarnoj organizaciji “Čepom do osmeha” – kazala je Tijana Mijović, član GrO “Zeleni Subotice”.

Članovi ove ekološko-humanitarne organizacije podržali su projekat “Shvati svete da živiš od planete”.

– Subotičani su vrlo aktivni u sakupljanju plastičnih čepova . U našem gradu na mesečnom nivou se sakupi tona čepova, a kutije se nalaze u vrtićima, školama i brojnim trgovinskim objektima – ponosno ističe Marijana Vidović, koordinator organizacije “Čepom do osmeha” – Samo prošle godine pomogli smo 12 mališana, a od 2012. godine (osnivanje organizacije “Čepom do osmeha”) do danas obezbeđena su pomagala za 77 dece.Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Translate »