Dan planete Zemlje 22.04.2023

Na Gradskom trgu u Subotici obeležen Dan planete Zemlje u organizaciji Udruženja „Zeleni Subotice“.

Najmlađi sugrađani o ekologiji i značaju očuvanja životne sredine učili su na najbolji mogući način – kroz igru. Đaci subotičkih osnovnih škola „10 Oktobar“ i „Jovan Mikić“, specijalne osnovne i srednje škole „dr Svetomir Bojanin“ i specijalne škole „Dositej Obradović“  su, između ostalog, crtali i prezentovali radove na temu zaštite planete Zemlje, dok su mališani iz PU „Naša radost“ učestvovali u maskenbalu.

Na Gradskom trgu Subotice u subotu su sugrađani imali priliku da vide mozaik u obliku znaka za reciklažu izađen od plastičnih čepova.

– Čepove za izradu velikog znaka za reciklažu sakupljali smo od Subotičana, a po završetku obeležavanja Dana planete Zemlje oni su donirani humanitarnoj organizaciji „Čepom do osmeha“ – kazala je Tijana Mijović, član GrO „Zeleni Subotice“.

Članovi ove ekološko-humanitarne organizacije podržali su projekat „Shvati svete da živiš od planete“.

– Subotičani su vrlo aktivni u sakupljanju plastičnih čepova . U našem gradu na mesečnom nivou se sakupi tona čepova, a kutije se nalaze u vrtićima, školama i brojnim trgovinskim objektima – ponosno ističe Marijana Vidović, koordinator organizacije „Čepom do osmeha“ – Samo prošle godine pomogli smo 12 mališana, a od 2012. godine (osnivanje organizacije „Čepom do osmeha“) do danas obezbeđena su pomagala za 77 dece.

Pročitajte najnovije vesti

Humanitarno ekološka organizacija “Čepom do osmeha” je otvorila novi konkurs za dodelu pomagala.

Podržano od: Gradske uprave za dečiju i socijalnu zaštitu

Godina održavanja: 2018.

Podržano od: Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Godina održavanja: 2018.
Mesto održavanja: Tržni centar BIG Novi Sad.

Podržano od: Gradske uprave za privredu

Godina održavanja: 2018.
[give_form id="597"]