Čisto iz ljubavu, za bolje sutra u Subotici

Čisto iz ljubavu, za bolje sutra u Subotici

Sedma od planiranih osam akcija čišćenja u mesecu maju, pod sloganom „Čisto iz ljubavi – za bolje sutra”, čiji je organizator kompanija Lidl Srbija , održana je 27. maja u Subotici.

Čistili smo deo pri prihvatnom centru za migrante, prostor teretne stanice gde smo zatekli veliku količinu komunalnog otpada.

Kao i u dosadašnjim akcijama, sa nama su bili volonteri, zaposleni u Lidl-u. Ovaj put nam se pridružila i naša draga koordinatorka iz Subotice, Vidović Marijana sa svojim sinovima Lukom i Milošem, našim hrabrim EKO herojima. Sa nama je bio i Vladimir Ćurčić , koordinator iz Sente.

Težina sakupljenog reciklabilnog otpada na toj lokaciji je 49 kilograma. Usto, sakupljeno je mnogo komunalnog i tekstilnog otpada u ukupnoj količini od 630 kilograma. Sva prikupljena sredstva od reciklaže ćemo iskoristiti za kupovinu jednog od pomagala za decu sa smetnjama u razvoju.

Količina po tipu otpada koji smo odvojili za reciklažu je:

PET – 20 kg – 420 kom

Limenke – 29 kg – 1595 komada

Ekokaravan nastavlja svoj uspešan put po gradovima Srbije pod sloganom “Čisto iz ljubavi – za bolje sutra” u organizaciji kompanije Lidl Srbija.

Sledeća destinacija nam je Bačka Palanka.
Tags:


Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Translate »