Čisto iz ljubavi u Novoj Pazovi

Čisto iz ljubavi u Novoj Pazovi

Četvrta od planiranih osam akcija čišćenja po Srbiji pod sloganom „Čisto iz ljubavi“, čiji je organizator kompanija Lidl Srbija, održana je 20.maja sa partnerom akcije, udruženjem „Čepom do osmeha“ iz Novog Sada. U ovoj akciji učestvovali su zaposleni kompanije Lidl Srbija, mnogi iz direkcije, logističkog centra i prodavnice. Još jednom, svi zajedno uz sjajnu atmosferu i istinski timski rad pokazali smo da su promene moguće. Sada već popularnoj akciji među građanima Srbije, uspešnosti čišćenja doprinosi i veliki broj zainteresovanih volontera, ovaj put iz Nove Pazove i okoline.

U ukupnom broju od 48 volontera, očišćene su tri lokacije u Novoj Pazovi – igralište u Radničkoj ulici, prostor oko otvorene teretane u Ulici Veljka Vlahovića i prostor oko Prve južne radne ulice.

Prikupili smo izvesnu količinu otpada sa tri lokacije na kojima smo čistili – PET, konzerve, staklenu ambalažu i papir kao i polomljene rekvizite sa igrališta. Veći deo otpada će biti razvrstan i recikliran. Sav sakupljeni reciklabilni materijal ide u humanitarne svrhe odnosno, prikupljena sredstva će biti iskorišćena za kupovinu jednog od pomagala za decu sa smetnjama u razvoju.

Količina po tipu otpada koju smo odvojili za reciklažu je:
✔️ PET – 125 kg – 2625 kom
✔️ Staklo – 146 kg
✔️ Limenka – 33 kg – 1815 kom
✔️ Papir – 65 kg

Procenjena ukupna težina reciklabilnog otpada je 369 kg, a sakupljena je i velika količina starih guma i drugog komunalnog otpada u ukupnom iznosu od približno 700 kg.

EKO karavan nastavlja svoj uspešan put po gradovima Srbije pod sloganom „Čisto iz ljubavi“ u organizaciji kompanije Lidl Srbija i sledeća destinacija nam je Vranje. Do kraja maja, vidimo se u Nišu, Subotici i Bačkoj Palanci.Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Translate »