Čisto iz ljubavi u Ćupriji

Čisto iz ljubavi u Ćupriji

Udruženje „Čepom do osmeha“ uz pomoć građana, udruženja “Eko gard”, volontera i školaraca iz OŠ „Vuk Karadžić“ i Tehničke škole u Ćupriji, po izuzetno hladnom i vetrovitom danu, praćenom jakim snežnim padavinama, uspešno realizovalo prvu od deset akcija u organizaciji kompanije Lidl Srbija pod sloganom „Čisto iz ljubavi“.

Ovom prilikom, očišćen je “MOTO KAMP” ispod mosta koji predstavlja jedno od atraktivnih mesta na kojima se okupljaju građani Ćuprije.

Ukupno je prisustvovalo 22 volontera.

Veoma smo ponosni što su se mladi odazvali pozivu bez obzira na loše vreme i na taj način pokazali svoju odgovornost i angažovanje da se pošalje poruka koliko nam je važna zdrava i lepa životna sredina.

Naša predsednica udruženja Vanja Petković ovom prilikom je izjavila da je akcija čišćenja uspešno realizovana, međutim moramo stalnim prisustvom apelovati na građane da poštuju ekološki bonton i da smeće koje naprave ponesu sa sobom i adekvatno odlože. Smatramo da se mora više raditi na češćem organizovanju ovakvih akcija, jačem ujedinjenju, većoj vidljivosti edukacije u cilju smanjenja količine prisutnog otpada u životnoj sredini.

Naš EKO karavan nastavlja svoj uspešan put po gradovima Srbije pod sloganom „Čisto iz ljubavi“ u organizaciji kompanije Lidl Srbija i sledeća destinacija nam je grad Leskovac.

Pored Ćuprije koji smo očistili danas, do kraja maja vidimo se u Prokuplju, Kruševcu, Kragujevcu, Gornjem Milanovcu, Senti, Novoj Pazovi, Somboru i Zrenjaninu.Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Translate »