“Čisto iz ljubavi” – Čepom do osmeha i Lidl

“Čisto iz ljubavi” – Čepom do osmeha i Lidl

Udruženje „Čepom do osmeha“ učestvovalo je u akciji čišćenja pod nazivom „Čisto iz ljubavi“, koja je realizovana 29. i 30. oktobra u Novom Sadu u saradnji sa kompanijom „Lidl“.

Ovom akcijom smo želeli da uklonimo što više otpada iz prirode i okruženja, ukažemo na značaj i važnost brige za lokalnu zajednicu i podsetimo da timskim radom možemo mnogo da učinimo za očuvanje životne sredine.

Kao što načelo kompanije Lidl glasi: Ne postoji otpad, već samo loše sortirane sirovine, volonteri udruženja „Čepom do osmeha“ su u okviru akcije u dva navrata organizovano uklanjali reciklabilne materijale iz prirode i gradskog okruženja. Eko karavan sa kantama različitih boja pogodnih za separaciju bio je postavljen na Trgu Republike u centru Novog Sada, kako bi građani imali priliku da donesu svoj reciklabilni materijal.

Narednog dana na Šodrošu, priobalju kod Novog Sada, tridesetak volontera i zainteresovanih građana Novog Sada su sakupljali reciklažne sirovine ostavljene na priobalju Dunava. Akcijom “Čisto iz ljubavi”; uklonjeno je do 1000kg otpada, uglavnom plastičnih flaša, papira i nešto stakla. Uklonjen je i jedan natruo čamac, i nekoliko guma od automobila.

Sakupljene sirovine su odnete na reciklažu.

Naši prijatelji iz kompanije „Lidl“ kroz razne načine pokazuju odgovornost prema zaštiti životne sredine: upotrebom višekratnih mreža za voće i povrće u prodajnim objektima, proizvode i ambalaže dizajniraju na način da mogu da se recikliraju, u skladištima se odvaja reciklažni materijal, investiraju u istraživanja i razvoj inovativnih “zelenih” rešenja i nastoje da informišu širu javnost o reciklaži i očuvanju resursa… Sve to je razlog što se i udruženje “Čepom do osmeha” uključilo u akciju “Čisto iz ljubavi”.Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Translate »