069/311 31 00

Vesti

arrow-link

EKOSOP


Danas je Novi Sad bio mesto na kom su se udružili stručnjaci iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine, predstavnici grada, pokrajine i republike, a u cilju buđenja svesti o zaštiti životne sredine. Diskutovali smo o problemima koji se tiču sortiranja i reciklaže otpada. Čuli smo iskustva iz drugih zemalja i odlučili smo da istrajemo u donošenju sistemskih rešenja. Potpisali smo sporazum o saradnji sa Prirodno matematičkim fakultetom iz Novog Sada, što je veliki korak napred u ostvarivanju dugoročnih ciljeva.

Za kraj smo ostavili iznenađenje - uručili smo četrdeseto pomagalo i to Smiljković Jovanu iz Beograda! Vrednost tog pomagala je 10 tona plastičnih čepova i to je trud svih vas koji ih svakodnevno sakupljate.

Pokazali smo značaj udruživanja i snagu solidarnosti! Veliko hvala dragim prijateljima i saborcima koji su svojim prisustvom uveličali ovaj skup.

Filip Radović - direktor republičke Agencije za zaštitu životne sredine; Miloš Vučević - gradonačelnik grada Novog Sada; Pavle Počuč - zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam; Nina Martinović - sjajan moderator; Milica Pavkov Hrvojević - dekan Prirodno matematičkog fakulteta Novi Sad; Aleksandra Tubić - profesor Prirodno matematičkog fakulteta iz Novog Sada; Dejan Krčmar - profesor Prirodno matematičkog fakulteta iz Novog Sada; Ivan Đurić - direktor reciklažnog centra "Artpoint"; Zoran Zagorac - izvršni direktor "Bex express kurirska služba"; Svetlana Jovanović Mitić - Menadžer u "dm drogerie markt"; Robert Čoban - predsednik "Color Press Group"; Danijela Jankov - PR marketing menadžer JKP "Čistoća" Novi Sad; Brankica Tabak - podsekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine; Milana Gatarić - mlađi savetnik za čistiju proizvodnju i upravljanje otpadom Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam; NIS - Novi Sad; Univerzal - Novi Sad; Garnier; NS plakat; OPENS 2019; RTV Ekologija i dete; Nectar; PaySpot.