069/311 31 00

Vesti

arrow-link

DRUGI GRAD HUMANOSTI


U subotu, 25. maja, na novosadskom kupalištu "Štrand", Udruženje "Čepom do osmeha" održalo je drugi po redu sajam, pod nazivom "Grad humanosti", koji je podržan od Gradske uprave za privredu.

Ideja sajma bila je povezivanje udruženja, staratelja i dece sa smetnjama u razvoju, osoba sa invaliditetom i osoba obolelih od retkih i malignih bolesti i predstavljanje njihovog rada, delatnosti i proizvoda, kako bi im se omogućila prilika da se razviju, plasiraju svoj proizvod ili uslugu na tržište i usvoje osnovna znanja potrebna za pokretanje socijalnog preduzeća.

Učesnici drugog sajma bili su Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR), Udruženje Cistična fibroza Vojvodina - "OSMEH", Udruženje građana "Sunce" za cerebralnu i dečiju paralizu, Sodara "Filipus", Udruženje obolelih od multiple skleroze severnobanatskog okruga Novi Kneževac, Patakblog, "Jockini medenjaci", "Ekologija i dete", mladi, perspektivni pisac stihova i autorske muzike, Miodrag Mika Petrović i naravno ekipa "Čepom do osmeha"!

Manifestaciju je svečano otvorio gospodin Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu, a istoj su prisustvovali i gospodin Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, kao i gospodin Pavle Počuč, zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam.

Zahvaljujemo se direktoru Gradskog zelenila, gospodinu Milošu Egiću i novosadskom kupalištu "Štrand" na srdačnom gostoprimstvu. Za slatke i slane zalogaje, u kojima smo svi zajedno uživali, zahvaljujemo se piceriji "Libero" i keteringu "Trpeza", koji su nezaobilazni deo svakog našeg dešavanja!

Hvala i moderatoru programa Ivani Zečević, kao i svim poseticioma i drugarima koji su bili deo ovog divnog druženja! Jer samo zajedno možemo mnogo!

Fotografisala: Ana Pataki