Registar kutija

Molimo pravilno popunite formu

Vas zahtev je prosledjen. Hvala!

Email vec postoji u bazi!
   

Predložite svoje dete

Molimo pravilno popunite formu

Vas zahtev je prosledjen. Hvala!

 

Skupljajte čepove i pomozite deci!

Humanitarno-ekološka akcija sakupljanja plastičnih čepova, radi pomoći deci sa invaliditetom kako bi im se omogućilo lakše funkcionisanje u svakodnevnom životu.

Pratite nas na društvenim mrežama

Registrujte se kako biste se uključili u našu akciju

Projekti


Kome smo pomogli?


ProjektiPosetili smo Gradsku upravu za opšte poslove grada Novog Sada u okviru projekta OPENS2019 "Gradonačelnik otvara vrata-Uključimo se!". Zbog korišćenja godišnjeg odmora načelnika gradske uprave dr Dunđerski Borivoja, dočekale su nas tri nasmejane gospođe: Jovana Mutibarić - šef Sektora za poslove mesnih kancelarija i mesnih zajednica, koja u odsustvu i sprečenosti načelnika, po ovlašćenju Gradskog veća, menja načelnika, Marina Popov - pomoćnik načelnika za unapređenje uprave i Jovana Belić - šef Sektora za lična stanja građana (pod poslovima iz ličnih stanja građana podrazumevaju se: matičarski poslovi, vođenje upravnog postupka iz ove oblasti, ažuriranje biračkog spiska i tome slično).

14-08-2019 Vise o tome

Posetili smo Gradsku upravu za privredu, a naš domaćin je bio načelnik gospodin Saša Bilinović. Sa njim smo razgovarali o uključivanju mladih Novog Sada u omladinsku politiku grada i podizanju svesti da su nadležne institucije pristupačne za komunikaciju, postavljanje pitanja i nedoumice.

25-06-2019 Vise o tome

Vreme je završnih priredbi u školama i vrtićima, te smo tom prilikom juče posetili vrtić "Zvončić" u Kaću, PU "Radosno detinjstvo", Novi Sad, gde smo prisustvovali manifestaciji "Otvoreni muzički dan"!

11-06-2019 Vise o tome

Ono što obećamo to i ispunimo. Danas smo uz podršku Gradskog zelenila i Dino parka Novi Sad održali edukativnu radionicu na otvorenom sa mališanima koji su se javili da žele sa nama da provedu ovako lep i sunčan dan.

08-06-2019 Vise o tome

Sa radošću vas obaveštavamo da Udruženje „Čepom do osmeha“ u subotu, 8. juna, u Dino parku u Novom Sadu, održava PRVU edukativnu radionicu na otvorenom, na temu reciklaže i očuvanja životne sredine, sa početkom u 12 časova.

06-06-2019 Vise o tome

Znatiželja, interesantna pitanja i iskrena rešenost mališana da budu naša podrška i pomoćnici u sakupljanju čepova uvek nas iznova motivišu i potvrđuju da radimo dobru i humanu stvar!

06-06-2019 Vise o tome

Zajedno sa našim drugarima smo učili o reciklaži, o očuvanju životne sredine čistom, razgovarali o tome koliko je važno negovati toleranciju i osećaj empatije od malih nogu, ali smo se na kraju i zaigrali tako da smo gotovo zaboravili na vreme i na to da nas u Novom Sadu čeka puno obaveza!

02-06-2019 Vise o tome

Danas smo u sklopu projekta OPENS2019 "Gradonačelnik otvara vrata - Uključimo se"posetili Gradsku upravu za omladinu i sport, tamo nas je dočekao i vrlo srdačno primio načelnik Vlastimir Mastilović, koordinatorka Kancelarije za mlade Mirjana Bumbić i savetnica za sport Ljubica Mijatović Topalov.

31-05-2019 Vise o tome

Tokom ove nedelje proveli smo divan dan u Subotici, gde smo održali četiri edukativne radionice u vrtićima “Zeka”, “Kolibri” i “Palčica”, PU “Naša radost”, kao i u OŠ “Matko Vuković”

31-05-2019 Vise o tome

U kancelariji Udruženja „Čepom do osmeha“ održana je prva radionica u okviru projekta „Unapređenje antidiskriminacionih mera u oblasti zapošljavanja osoba sa invaliditetom“, koji je podržan od strane Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije.

28-05-2019 Vise o tome

U subotu, 25. maja, na novosadskom kupalištu "Štrand", Udruženje "Čepom do osmeha" održalo je drugi po redu sajam, pod nazivom "Grad humanosti", koji je podržan od Gradske uprave za privredu.

27-05-2019 Vise o tome

Zajedno sa velikim brojem mališana iz osnovne škole u Magliću, učili smo koliko je važno od malih nogu gajiti svest o toleranciji, solidarnosti, empatiji i poštovanju međusobne različitosti, ma kakva god ona bila.

23-05-2019 Vise o tome

Danas smo u vrtiću „Dunavski cvet“ PU Radosno detinjstvo održali edukativnu radionicu na temu reciklaže, ekologije, očuvanja životne sredine i tolerancije.

14-05-2019 Vise o tome

Udruženje "Čepom do osmeha" podržano je od strane Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije za projekat "Unapređenje antidiskriminacionih mera u oblasti zapošljavanja osoba sa invaliditetom", koji se nalazi u okviru aktivnosti koje sprovodi Udruženje.

13-05-2019 Vise o tome

Pozivamo omladince grada Novog Sada da se priključe aktivnostima koje sprovodi Udruženje "Čepom do osmeha" u okviru projekta OPENS2019 "Gradonačelnik otvara vrata - Uključimo se!". Ovaj projekat ima za cilj da upozna omladinu sa radom i nadležnostima gradonačelnika i gradskih uprava Novog Sada i uključi ih u omladinsku politiku grada. Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Grada Novog Sada.

11-05-2019 Vise o tome

Udruženje "Čepom do osmeha" podržano je od strane Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu grada Novog Sada za projekat "Program zaštite i unapređenja položaja socijalno ugroženih osoba sa invaliditetom", kroz programske aktivnosti Udruženja.

10-05-2019 Vise o tome

U svom radu se svakodnevno susrećemo sa različitim tipovima diskriminacije u našoj okolini, što je čest razlog lošeg standarda i osećaja nemoći među diskriminisanima. Pošto smo po prirodi aktivisti, a ne samo posmatrači, rešili smo da povežemo udruženja i pojedince koji svojim radom utiču na bolji položaj osoba sa invaliditetom, mentalno nedovoljno razvijenih osoba i dece sa smetnjama u razvoju, i damo im mogućnost da na sajamskom prostoru predstave svoje proizvode, edukuju se o socijalnom preduzetništvu i stvore osnove za pozitivno poslovanje.

10-05-2019 Vise o tome

Udruženje "Čepom do osmeha" je u okviru OPENS projekta "Gradonačelnik otvara vrata - Uključimo se!" imalo priliku da zajedno sa predstavnicima omladinskih organizacija, a ujedno i sa mladima, poseti Gradsku upravu za socijalnu i dečiju zaštitu u Novom Sadu. Projekat je podržan od Ministarstva kulture i informisanja, Pokrajniskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodina i Grada Novog Sada.

07-05-2019 Vise o tome

Dragi naši, Udruženje "Čepom do osmeha" je u okviru OPENS projekta "Gradonačelnik otvara vrata - Uključimo se!" imalo priliku da zajedno sa sa predstavnicima omladinskih organizacija, a ujedno i sa mladima, poseti Gradsku poresku upravu u Novom Sadu. Projekat je podržan od Ministarstva kulture i informisanja, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Grada Novog Sada.

28-04-2019 Vise o tome

Dragi naši, Udruženje "Čepom do osmeha'' je danas u okviru OPENS projekta "Gradonačelnik otvara vrata - Uključimo se!" imalo priliku da zajedno sa predstavnicima omladinskih organizacija i mladima poseti gradonačelnika Novog Sada, gospodina Miloša Vučevića. Projekat je podržan od Ministarstva kulture i informisanja, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Grada Novog Sada.

28-02-2019 Vise o tome

Članovi Udruženja "Čepom do osmeha" održali su ekološku radionicu za decu u Predškolskoj ustanovi "Winnieland" u Subotici.

26-02-2019 Vise o tome

Zahvaljujući projektu "Poboljšajmo naš prostor", koji je podržalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja opremili smo naš kutak!

04-02-2019 Vise o tome

Dragi naši, u toku je sprovođenje projekta našeg tima, po konkursu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, pod nazivom: „Učimo se toleranciji".

18-01-2019 Vise o tome

Udruženje „Čepom do osmeha“ je posetilo petu Gradsku upravu, u okviru OPENS-ovog projekta „Gradonačelnik otvara vrata – Uključimo se!“, koji  je podržan od Ministarstva kulture i informisanja, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Grada Novog Sada.

28-11-2018 Vise o tome

Dragi prijatelji danas je tim „Čepom do osmeha“ posetio Gradsku upravu za zaštitu životne sredine u okviru OPENS projekta „Gradonačelnik otvara vrata – Uključimo se!“ gde nas je dočekao tim sačenjen od: zamenica načelnice GU za zaštitu životne sredine Elma Bjelica, pomoćnik načelnika za oblast zaštite životne sredine u Gradskoj upravi Dragica Branković, stručne saradnice Jelena Belić-Ilić, Jelena Moravski i Bojana Pađen.

25-09-2018 Vise o tome

Naše nove kutije su postavljene i u ŠOSO "dr Milan Petrović" u Novom Sadu.

24-09-2018 Vise o tome

Dragi naši, danas smo u dvorištu OŠ "Branko Radičević" u Novom Sadu, u okviru projekta ”Čepko mozaik” podržanog od Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport, održali najmasovniju radionicu za decu na otvorenom, na kojoj je učestvovalo čak 7 odeljenja.

20-09-2018 Vise o tome

Danas, 19. septembra održali smo još jedan okrugli sto u okviru OPENS- ovog projekta „Gradonačelnik otvara vrata-Uključimo se!“.

19-09-2018 Vise o tome

Danas je u našoj kancelariji održan drugi okrugli sto u okviru projekta „Zajedno smo jači - Umrežimo se!“.

17-09-2018 Vise o tome

Dana 4.9.2018. tim „Čepom do osmeha“ je zajedno sa predstavnicima udruženja mladih i udruženja za mlade posetio Gradsku upravu za inspekcijske poslove. Načelnik Miroslav Laketić je zajedno sa svojim saradnicima, šefom odseka za zaštitu životne sredine Radovanom Gašparovićem, šefom komunalne policije zapad Nebojšom Jovićem i Jasminom Rakić, nadležnom za sektor pravnih i opštih poslova i prinudnih izvršenja, odgovarao na naša pitanja, predstavio i približio rad uprave.

04-09-2018 Vise o tome

U subotu 4.8.2018. u AquaParku Petroland naš tim je održao radionicu za mališane. Deca su između kupanja slušala priče o reciklaži, našoj akciji i tome na koji sve način mogu pomoći svojim vršnjacima.

06-08-2018 Vise o tome

Dragi prijatelji, danas smo posetili Gradsku upravu za kulturu grada Novog Sada, gde nas je dočekala zamenica načelnika Zorica Šijak. Ovom prilikom smo razgovarali na temu mladih u kulturi u okviru OPENS projekta „Gradonačelnik otvara vrata - Uključimo se!“ koji implementira naše udruženje.

27-07-2018 Vise o tome

„Zajedno smo jači – umrežimo se“ bazira se na potrebi za umrežavanjem nevladinog sektora u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja, putem edukativnog programa (za okruglim stolom) baziranog na razmeni iskustava i primera dobre prakse, čime će se ojačati organizacije, podići njihovi kapacteti i podstaći akteri na implementaciju projekata i njihovu održivost.

04-07-2018 Vise o tome

Tim „Čepom do osmeha“ je u subotu 23. juna učestvovao na manifestaciji „Dani Taraških roda“ u Tarašu.

25-06-2018 Vise o tome

Danas je udruženje „Čepom do osmeha“ organizovalo radionicu u prelepom ambijentu vrtića „Zmaj“ u Sremskoj Kamenici.

14-06-2018 Vise o tome

Udruženje “Čepom do osmeha” je podržano na konkursu NIS kompanije “Zajednici zajedno” gde je odobren naš projekat “Da vežbamo svi”. Tim povodom Udruženje “Čepom do osmeha” održava radionice u predškolskim i školskim ustanovama na temu reciklaže i invaliditeta. Ovim radionicama pokušavamo da približimo deci značaj ekologije i da ih naučimo da prihvataju drugačije od sebe i razvijaju empatiju.

05-06-2018 Vise o tome

Udruženje “Čepom do osmeha” je podržano na konkursu NIS kompanije “Zajednici zajedno” gde je odobren naš projekat “Da vežbamo svi”. Tim povodom Udruženje “Čepom do osmeha” održava radionice u predškolskim i školskim ustanovama na temu reciklaže i invaliditeta. Ovim radionicama pokušavamo da približimo deci značaj ekologije i da ih naučimo da prihvataju drugačije od sebe i razvijaju empatiju.

17-05-2018 Vise o tome

Udruženje “Čepom do osmeha” je podržano na konkursu NIS kompanije “Zajednici zajedno” gde je odobren naš projekat “Da vežbamo svi”. Tim povodom Udruženje “Čepom do osmeha” održava radionice deci predškolskog i školskog uzrasta na temu reciklaže i invaliditeta. Ovim radionicama pokušavamo da približimo deci značaj ekologije i da ih naučimo da prihvataju drugačije od sebe i razvijaju empatiju.

10-05-2018 Vise o tome

Udruženje “Čepom do osmeha” je podržano na konkursu NIS kompanije “Zajednici zajedno” gde je odobren naš projekat “Da vežbamo svi”. Tim povodom Udruženje “Čepom do osmeha” održava radionice deci predškolskog i školskog uzrasta na temu reciklaže i invaliditeta. Ovim radionicama pokušavamo da približimo deci značaj ekologije i da ih naučimo da prihvataju drugačije od sebe i razvijaju empatiju.

26-04-2018 Vise o tome

Udruženje “Čepom do osmeha” je podržano na konkursu NIS kompanije “Zajednici zajedno” gde je odobren naš projekat “Da vežbamo svi”. Tim povodom Udruženje “Čepom do osmeha” održava radionice deci predškolskog i školskog uzrasta na temu reciklaže i invaliditeta. Ovim radionicama pokušavamo da približimo deci značaj ekologije i da ih naučimo da prihvataju drugačije od sebe i razvijaju empatiju.

17-04-2018 Vise o tome

Udruženje “Čepom do osmeha” je podržano na konkursu NIS kompanije “Zajednici zajedno” gde je odobren naš projekat “Da vežbamo svi”. Tim povodom Udruženje “Čepom do osmeha” održava radionice u predškolskim i školskim ustanovama na temu reciklaže i invaliditeta. Ovim radionicama pokušavamo da približimo deci značaj ekologije i da ih naučimo da prihvataju drugačije od sebe i razvijaju empatiju.

02-04-2018 Vise o tome

Udruženje “Čepom do osmeha” je podržano na konkursu NIS kompanije “Zajednici zajedno” gde je odobren naš projekat “Da vežbamo svi”. Tim povodom Udruženje “Čepom do osmeha” održava radionice u predškolskim i školskim ustanovama na temu reciklaže i invaliditeta. Ovim radionicama pokušavamo da približimo deci značaj ekologije i da ih naučimo da prihvataju drugačije od sebe i razvijaju empatiju.

14-03-2018 Vise o tome

Da li ima išta lepše od igre u pesku, osetiti ta zrnca kako prolaze kroz prste, poput vremena koje leti u igri.

05-03-2018 Vise o tome

Udruženje “Čepom do osmeha” je podržano na konkursu NIS kompanije “Zajednici zajedno” gde je odobren naš projekat “Da vežbamo svi”. Tim povodom Udruženje “Čepom do osmeha” održava radionice u predškolskim i školskim ustanovama na temu reciklaže i invaliditeta. Ovim radionicama pokušavamo da približimo deci značaj ekologije i da ih naučimo da prihvataju drugačije od sebe i razvijaju empatiju.

02-03-2018 Vise o tome

U društvu je sve slađe, a posebno igra.

27-02-2018 Vise o tome

Udruženje “Čepom do osmeha” je podržano na konkursu NIS kompanije “Zajednici zajedno” gde je odobren naš projekat “Da vežbamo svi”. Tim povodom Udruženje “Čepom do osmeha” održava radionice u predškolskim i školskim ustanovama na temu reciklaže i invaliditeta. Ovim radionicama pokušavamo da približimo deci značaj ekologije i da ih naučimo da prihvataju drugačije od sebe i razvijaju empatiju.

24-02-2018 Vise o tome

Zavrtimo se zajedno na na novoj vrtešci!

15-02-2018 Vise o tome

Udruženje “Čepom do osmeha” je podržano na konkursu NIS kompanije “Zajednici zajedno” gde je odobren naš projekat “Da vežbamo svi”. Tim povodom Udruženje “Čepom do osmeha” održava radionice u predškolskim i školskim ustanovama na temu reciklaže i invaliditeta. Ovim radionicama pokušavamo da približimo deci značaj ekologije i da ih naučimo da prihvataju drugačije od sebe i razvijaju empatiju.

07-02-2018 Vise o tome

Ko ne voli da se ljulja, taj ne zna da uživa!

05-02-2018 Vise o tome

Udruženje “Čepom do osmeha” je podržano na konkursu NIS kompanije “Zajednici zajedno” gde je odobren naš projekat “Da vežbamo svi”. Tim povodom Udruženje “Čepom do osmeha” održava radionice u predškolskim i školskim ustanovama na temu reciklaže i invaliditeta. Ovim radionicama pokušavamo da približimo deci značaj ekologije i da ih naučimo da prihvataju drugačije od sebe i razvijaju empatiju.

03-02-2018 Vise o tome

Šta je to što izdvaja ovo igralište od drugih? Kao prvo, radi se na njemu sa mnogo entuzijazma, deca se uz igru uče plemenitim osobinama i sprave su vrlo zanimljive.

31-01-2018 Vise o tome

Udruženje “Čepom do osmeha” je podržano na konkursu NIS kompanije “Zajednici zajedno” gde je odobren naš projekat “Da vežbamo svi”. Tim povodom Udruženje “Čepom do osmeha” održava radionice u predškolskim i školskim ustanovama na temu reciklaže i invaliditeta. Ovim radionicama pokušavamo da približimo deci značaj ekologije i da ih naučimo da prihvataju drugačije od sebe i razvijaju empatiju.

29-01-2018 Vise o tome

Udruženje “Čepom do osmeha” je podržano na konkursu NIS kompanije “Zajednici zajedno” gde je odobren naš projekat “Da vežbamo svi”. Tim povodom Udruženje “Čepom do osmeha” održava radionice u predškolskim i školskim ustanovama na temu reciklaže i invaliditeta. Ovim radionicama pokušavamo da približimo deci značaj ekologije i da ih naučimo da prihvataju drugačije od sebe i razvijaju empatiju.

27-01-2018 Vise o tome

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da pripreme za postavljanje novog kombinovanog igrališta za decu sa smetnjama u razvoju u okviru projekta „Da vežbamo svi!“ uveliko teku.

25-01-2018 Vise o tome

Kome smo pomogli?


1. David Mernjik iz sela Pivnice, opština Bačka Palanka
2. Stefan Marinković iz sela Zmajevo
3. Dragan Krga, rođen 03.maja 2001 godine
4. Nataša Minić iz Futoga, rođena 5.11.2009 godine.
5. Slađana Ugrica, rođena 19.01.2006. godine
6. Vuk Lojković rođen 01.04.2009 u Beogradu, opština Rakovica
7. Nikola Živković iz Novog Sada
8. Anastasov Mina iz Niša, rodjena 15.05.2001 godine
9. Milan Borenović iz Šajkaša, rođen 02.09.2007 godine
10. Aleksandar Đukić, rođen 02.05.2004 godine
11. David Vanevski iz Jabuke rođen 02.septembra 2002 godine
12. Nemanja Keljački iz Bačkog Petrovog Sela, opština Bečej, rođen 11.07.2008.
Kupljen prenosivi računar za slepe, koji koristi Brajevo pismo i transportaciju teksta u glas.
13. Aleksa Drakulić iz Kačareva, opština Pančevo, rođen 11.05.2007.
Kupljena dečija invalidska kolica za samostalnu upotrebu. Za njegovo pomagalo je bilo potrebno skupiti oko 2 tone čepova.
14. Radmila Nikolić devojčica iz Aranđelovca, rođena 16.09.2008 godine
kupljena su joj invalidska kolica.
15. Nikola Jeličić iz Beograda, opština Novi Beograd. Kupljena elektromotorna invalidska kolica. Za njegovo pomagalo je bilo potrebno sakupiti oko 10 tona plastičnih čepova.
16. Nikola Vukelić iz Pančeva, kupljen medecinski aspirator na struju, vrednost pomagala oko dve tone čepova.
17. Varga Emeše je dobila nova invalidska kolica.
18. Četvorogodišnja Neda Jovanović iz Niša je dobila stolicu za kupanje i dečija invalidska kolica.
19. Bakir Isović, dečija invalidska kolica.
20. Konstantin Janković, terapeutski tricikl.
21. Mina Filipović, stolica za kupanje.
22. Stefan Radovanović, Smederevska Palanka, dečija neurološka kolica
KONKURS

Nakon detaljne obrade svakog deteta i razmatranja njihovih želja i potreba odabrana deca su:

1. Radovanović Stefan - Smederevska Palanka

2. Joković Uroš - Sočanica, opština Leposavić


Preuzmite pdf

GDE ODNETI CEPOVE?

Izaberite iz padajućeg menija grad po želji i na mapi ispod prikazaće vam se mapa punktova