Registar kutija

Molimo pravilno popunite formu

Vas zahtev je prosledjen. Hvala!

Email vec postoji u bazi!
   

Predložite svoje dete

Molimo pravilno popunite formu

Vas zahtev je prosledjen. Hvala!

 

Skupljajte čepove i pomozite deci!

Humanitarno-ekološka akcija sakupljanja plastičnih čepova radi pomoći deci sa invaliditetom da im se omogući lakše funkcionisanje u obrazovanju.

Pratite nas na društvenim mrežama

Registrujte se kako biste se uključili u našu akciju

O akcijiAkcija “Čepom do osmeha” je nastala na inicijativu diplomirane ekološkinje i predsednice Humanitarno ekološke organizacije Čepom do osmeha (Udruženje Čepom do osmeha) Vanje Petković iz Novog Sada. Vanja je tokom svojih studija pokrenula humanitarnu akciju recikliranja čepova sa ciljem prikupljanja sredstava za kupovinu pomagala deci sa invaliditetom ili sa nekom smetnjom u razvoju, kako bi im se olakšala svakodnevnica.

Akcija je pokrenuta u decembru 2012. godine, kada su prvo nekolicine ljudi odlučile na ovaj korak i razumele značaj ovakvog pionirskog rada.

Princip projektа je jednostаvаn, аli pokаzаlo se i kao efikаsаn.

Potrebno je prikupiti čvrste plastične čepove, npr. od mleka, jogurta, majoneza, flomastera, lekova koji imaju plastični čep,navlake za medicinske igle, sokova, vode, piva, kečapa, sredstava za kućnu i ličnu higijenu (deterdženti, paste za zube, šamponi,dezodoransi, kreme za ruke, omekšivači, balzami, tečnost za sudove…) Sаkupljene količine čepovа od plаstike se odvoze u reciklažni centar, а prikupljenа sredstvа se koriste u humаnitаrne svrhe. Konkretno ovа аkcijа je dаlа аkcenаt nа decu sа invaliditetom ili nekom smetnjom u razvoju, da im omogućimo lаkše funkcionisаnje u svаkodnevnom životu i obrazovanju. Istovremeno postiže se i ekološki doprinos u očuvаnju životne sredine.

Kome smo pomogli do sada možete pogledati ovde.

U samoj organizaciji sakupljanja čepova po celoj Srbiji pomoć imamo od “Fructus DOO” iz Bačke Palanke koja pri odvoženju svoje robe, u povratku sakuplja naše čepove po mestima gde su naše kutije postavljene. Takođe, druga glavna karika “BeX” kurirska služba se priključila akciji da nam bez naknade troškova dovozi čepove iz udaljenih krajeva. U ovom slučaju čepovi moraju biti pravilno upakovani kako se ne bi rasuli dok dođu do sabirnog mesta u Novom Sadu.

Danas ovu akciju podržavaju brojne instituciji i kompanije. Svoje humano srce pokazalli su vrtići, škole, fakulteti, firme, sportski centri, pojedinci…Naročito je važno što ovakva akcija ima trostruki karakter, a to je da se otpad reciklira, da se misli o svojoj sredini i da se razvija humanost i solidarnost kod dece i ljudi. Svaki naš korak možete pratiti i preko naše fejsbuk stranice “Čepom do osmeha”.

Da bi akcija bila trajna registrovani smo u APR Novi Sad kao Udruženje „Čepom do osmeha“ 16. marta 2014.

Vaš tim Čepom do osmeha

 GDE ODNETI CEPOVE?

Izaberite iz padajućeg menija grad po želji i na mapi ispod prikazaće vam se mapa punktova